יום שני, 23 במאי 2016

"חוות תקוע" משיקה לחג השבועות מהדורה מיוחדת וחגיגית של מארזי פטריות טריות בצירוף מתכונים נפלאים לחג

"חוות תקוע" המתמחה בגידול ושיווק פטריות אקזוטיות וירקות מיוחדים, משיקה לכבוד חג השבועות פטריות במהדורה מיוחדת לחג. לכל אריזות הפטריות הטריות יתלוו מתכונים חגיגיים!
אצלנו בבית הפטריות חביבות עלינו במיוחד להעשרת רטבים לפסטה,פטריות מוקפצות ביין לבן,כתוספת לסלט ירקות,להכנת פשטידות, ועכשיו לקראת שבועות זוהי חגיגה נהדרת מבחינת המתכונים.
מבחינתי הפטריות של "חוות תקוע", הן פטריות איכותיות ביותר,ומאוד מיוחדות וכיף לשדרג את המתכונים עם מגוון רחב של פטריות, כדאי לנסות ולהנות.
אני קיבלתי להתנסות את פטריות שינוקי ,פטריות מאוד מיוחדות בעלות טעם מתקתק,פריכות רכה המשתמרת גם לאחר בישול ארוך וצורה ייחודית המהווה תוספת דקורטיבית לכל מנה,הן משתלבות נהדר במגוון רחב של מנות כגון,מוקפצים,פסטות,מרקים ותבשילים, המארז מגיע טרי וטבעי.
הפטריות האקזוטיות מעשירות בטעם, חן ועניין מגוון מנות ומתכונים. בין סוגי הפטריות המוצעות במהדורת חג: פטריות שי-טאקי, יער, מלך היער, שי-מג'י ושינוקי. כמו כן משווקת החווה גם מגוון סוגים של פטריות מיובשות. 
להלן הצעות למתכונים לחג השבועות המצורפים למארזי הפטריות. מאת ענת לבל.
סלט חם-קר של פטריות שי-מג'י, חלומי ועלי תרד
רכיבים ל-4 מנות
2 מגשיות פטריות שי-מג'י בשני צבעים, מופרדות מהבסיס
2 שיני שום כתושות
מעט שמן זית לטיגון
מלח, פלפל
1 חבילה (200 ג') גבינת חלומי, חתוכה לפרוסות או לקוביות
1 בצל סגול, פרוס לרצועות
חופן עגבניות שרי חצויות
1 שקית (400 ג') עלי בייבי תרד או רוקט
שקדים פרוסים קלויים (לא חובה)
לרוטב
¾ כוס שמן
¼ כוס חומץ בלסמי
1 כפית חרדל
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
מערבבים בצנצנת את כל רכיבי הרוטב.
מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מוסיפים שום ופטריות, מקפיצים קלות, מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים לקערה. מוסיפים למחבת מעט שמן ומטגנים את החלומי עד להזהבה.
מרכיבים את הסלט: מניחים בקערה את העלים, עגבניות השרי, הבצל הסגול, הפטריות המוקפצות וגבינת החלומי הצרובה. מזליפים על הסלט מהרוטב, מערבבים בתנועות קלות, זורים שקדים ומגישים מיד.
מאפה בצק עלים עם פטריות שינוקי, זוקיני ובצל סגול
שני מאפים
1 חבילה בצק עלים מרודד, מופשר
2 חבילות פטריות שינוקי, מופרדות מהבסיס
2 בצלים סגולים, פרוסים לרצועות
2 זוקיני (מומלץ בצבעים שונים) מקולפים בקולפן לרצועות דקיקות
2 שיני שום כתושות
עלי טימין מ 3-2 ענפים
שמן זית
מלח, פלפל שחור
1 חבילה (200 ג') גבינת עזים בסגנון פרומעז
אורגנו מיובש (אופציה)
1 ביצה טרופה
שומשום
מעט קמח לקימוח הבצק ומשטח העבודה
אופן הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים את הבצק על נייר אפייה מקומח מעט ומחוררים אותו באמצעות מזלג תוך השארת שוליים של סנטימטר אחד. טורפים ביצה ומברישים את שולי הבצק, מפזרים שומשום, אופים 5 דקות ומצננים מעט.
בקערה מערבבים בעדינות את רצועות הזוקיני עם מעט שמן, שן שום כתושה, מלח ופלפל ומניחים בצד ל-10 דקות. 
בינתיים, במחבת עם שמן זית מטגנים שן שום כתושה ובצל סגול עד לריכוך קל. מוסיפים את פטריות השינוקי, מפזרים טימין, מלח, פלפל ואורגנו מיובש, ממשיכים להקפיץ עד להתרככות הפטריות ומצננים.
מרכיבים את המאפה: מפזרים על הבצק קרעי גבינת עזים, את רצועות הזוקיני, הפטריות והבצל המוקפצים, מפזרים עוד מהטימין והאורגנו ואופים 25-20 דקות נוספות עד שהמאפה זהוב ומוכן לאכילה.
הערה: חשוב שהבצק יישאר קר בזמן ההכנה.
בלינצ'ס פטריות יער, בצל מקורמל וגבינה כחולה
רכיבים ל-6 מנות
לבלינצ'ס
2 ביצים
2 כוסות קמח
1 כוס חלב
1 כוס מים
1 כף שמן
קורט מלח
חמאה או שמן לטיגון
למלית
2 מגשיות פטריות יער פרוסות
2 בצלים סגולים פרוסים
2 כפות חומץ בלסמי
מלח, פלפל
עלי טימין מ 3-2 ענפים
2 כפיות סוכר חום
שמן
1 חבילה גבינה כחולה (רוקפור)
אופן ההכנה
הכנת הבלינצ'ס: מערבבים בקערה שמן, ביצים, קמח וקורט מלח עד לאיחוד, מוסיפים חלב ומים וממשיכים לערבב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. אם הבלילה סמיכה מדי, הוסיפו מים עד לקבלת המרקם הרצוי.
מחממים מחבת טפלון ומשמנים במעט שמן או חמאה בשכבה אחידה, יוצקים מהבלילה תוך הטיית המחבת בתנועה סיבובית לפיזור אחיד של הבלילה. כשהבלילה מתייצבת ומתחילה להזהיב, הופכים ומטגנים דקה נוספת. מסירים מהאש ויוצקים את הכמות הבאה, עד סיום הבלילה. מצננים.
הכנת המלית: מחממים שמן במחבת, מטגנים את הבצל, מוסיפים חומץ בלסמי וסוכר, וממשיכים לטגן כ-10 דקות עד שהבצל מזהיב ומתרכך. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח, פלפל וטימין ומבשלים עד שהפטריות מאבדות מנפחן והנוזלים מצטמצמים. מצננים.
הרכבה: מניחים מעט מהמלית בשליש התחתון של עלי הבלינצ'ס, מפוררים גבינה כחולה, סוגרים ומגלגלים, מעבירים לצלחת הגשה לצד המתבל, ומגישים.
מטבל להגשה (אופציונלי): מערבבים מיכל שמנת חמוצה עם 3 כפות יוגורט, 1 שן שום כתושה וחופן עירית קצוצה.
על ייחודן של הפטריות השונות:
פטריות יער בעלות מרקם בשרני וניחוח עדין של יער. הן מתאימות לכל מנת פטריות אהובה כגון פשטידות, מרקים, מוקפצים ועוד. אפשר להוסיפן לסלטים לאחר טיגון קל או הקפצה.
 פטריות שי-מג'י – פטריות יפיפיות המוסיפות לכל מנה טעם וחן. הפטריות בנויות מרגל ארוכה וראש קטן, ומשתלבות לצרור דמוי זר פרחים דקורטיבי. הפטריות שומרות על מרקמן היציב גם לאחר בישול ארוך, וטעמן אגוזי מעט.              
פטריות שי-טאקי – ארומטיות, בשרניות ובעלת טעם ייחודי המשדרג כל תבשיל. הפטרייה משתלבת נהדר בפסטות, נודלס, אומלטים, ירקות מוקפצים, קישים, סלטים ותבשילי בשר, עוף ודגים ועוד.            
פטריות שינוקי – מתאפיינות בטעם מתקתק ועדין המשתלב נהדר במגוון רחב של תבשילים. לפטרייה רגל ארוכה השומרת על מרקם נגיס גם לאחר בישול ארוך, והיא מהווה תוספת דקורטיבית לכל מנה.
פטריות מלך היער – בעלות מראה מיוחד וטעם נפלא. לפטרייה רגל ארוכה ורחבה  שכל כולה אכילה וטעימה. לפטרייה מרקם בשרני והיא מתאימה לשימוש במגוון מתכונים – חלביים, צמחוניים ובשריים.
בנוסף לטעמן הנפלא, הפטריות עשירות בערכים בריאותיים:  הן מכילות בטא גלוקן הנמצא כמחזק את המערכת החיסונית, עשירות בסיבים תזונתיים המסייעים לעיכול, הן מקור מצוין לחלבון, עשירות בנוגדי חמצון וכן בוויטמינים ובמינרליים, בהם ויטמין B, ויטמין C, ברזל, אשלגן, סידן, אבץ, מגנזיום ועוד. כמו כן הן דלות בקלוריות.
מארזי הפטריות הטריות במהדורה המיוחדת לחג, ישווקו במחירים של 12.90 – 13.90 ש"ח (במשקלים של כ-150 גרם)
קרדיט לתמונות של המוצרים – יחסי ציבור.
קרדיט למנות  - ענת לבל
 כשרות: רבנות גוש עציון.
להשיג ברשתות השיווק.
לפרטים: www.tekoafarms.co.il

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה