יום שלישי, 6 במרץ 2018

'ספיישל דוקו-שף 2018'

אתמול הוזמנתי לאירוע חגיגי בסינמה מקאן בתל אביב,לרגל הקרנת הספיישל דוקו שף 2018 שישודר 11/3-17/3 ב-STINGTV  וביס דוקו, חגיגה קולינרית לכל חובבי האוכל.

התחלנו את הערב בטעימות פיצה של טוני וספה, בהחלט התחלה נהדרת לחגיגות הספיישל, מגוון פיצות טעימות,
בתחילת הערב הציג גיא לביא, מנהל yes דוקו את הספיישל מעורר התיאבון , הכולל שבוע של מיטב הסרטים הדוקומנטריים המדוברים בעולם, העוסקים בתופעות ובאנשים שמובילים את עולם הקולינריה ובסיפורים המעניינים העומדים מאחוריהם.
לאחר מכן שמענו ונהנינו מאוד מהרצאתו של השף לאון אלקלעי,
מגיש התכנית 'לאון אל-דנטה' ובעלים שותף ב'טוני וספה', שהסביר על סוגי הפיצות, המרכיבים וחומרי הגלם שהופכים את הפיצה למושלמת, הקמת 'טוני וספה' והניסיונות להגיע לייצור פיצה רומאית אותנטית בארץ, בהחלט למדתי דברים חדשים על עולם הפיצה, וכאחת שמאוד מאוד אוהבת פיצה קיבלתי רעיונות גם להכנת פיצה בבית, לפי עצתו של השף לאו אלקלעי שאתם אופים בבית פיצה עדיף לשים את התבנית אפייה בחלק התחתון ביותר של תנור האפייה כדי לקבל בצק קריספי כמו בפיצריה, ולקראת הסוף לעלות את המגש פיצה לחלק העליון ביותר כדי לקבל את הבעבוע המפורסם של הגבינה על הפיצה, כדאי ורצוי להשתמש בהכנת הפיצה בשמרים טריים בהחלט נותן אפקט אחר בבצק, ובגבינת מוצרלה.
הערב נחתם בהקרנת בכורה של הסרט מעורר ההשראה והתיאבון 'סיורי הפיצה של סקוט'- סרט תיעודי על האיש שלקח את האובססיה שלו לפיצה צעד אחד קדימה, אובססיה שהפכה אותו למומחה בעל שם עולמי לפיצות, הוא יודע עליהן הכל, אוכל אותן מדי יום, שופט בתחרויות פיצה, כותב טור חודשי במגזין "Pizza Today"
ומחזיק בשיא גינס עם אוסף של 1300 קופסאות פיצה מרחבי  העולם,הסרט יהיה גם בשבוע המיוחד של יס דוקו.
סרט ממש מדהים על אדם שהפך להיות מומחה בפיצה, בהחלט נותן השראה שתמיד כדאי ללכת עם הלב ולא לוותר, כי רבים אמרו לסקוט מה כבר תרוויח מסיורי פיצה, והוא הוכיח שהוא הפך לשם דבר, סקוט אוהב פיצה, חוקר פיצה, וכל עולמו סובב סביב הפיצות, בדמיון שחושבים על אדם שאוכל 15 משלושי פיצה בשבוע יש את המסקנה שהוא שמן ובטח הבדיקות כולסטרול שלו בשמיים, אז מה שמפתיע בכל הסיפור שסקוט רזה, וגם עושה ספורט, רוכב על אופניים ושוחה, ובסרט שהוא משוחח עם הרופאה שלו לגבי תוצאות הבדיקות הכל פשוט מושלם, אז כנראה שעושים מה שאוהבים זה עוזר בכל המישורים, ורק אפשר לקחת דוגמה מסקוט.
תקציר דוקו שף 2018
משוגעים על ראמן | Ramen Heads
בכורה: יום שני, 12.3, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD.
שידור נוסף: מוצ"ש, 17.3, בשעה 22:00 
פסטיבל Hotdocs 2017, פסטיבל idfa 2017
כל מה שלא ידעתם על ראמן והתביישתם לשאול.
זה לא סוד שיפן הפכה כבר מזמן ל"אומת הראמן". התשוקה של היפנים אל מרק הבשר העשיר עם הנודלס חצתה לגמרי את גבול ההיגיון. בעיניהם, הראמן נחשב לא רק ל"אוכל מנחם". השילוב המדויק בהרכבת מרק הבשר והנודלס הוא יצירת אמנות של ממש.   הסרט, מעורר התיאבון, מלווה במשך 15 חודשים את השף היפני, אוסמו טומיטה, אשף הראמן המוביל ביפן ואת מעריציו. טומיטה מכניס אותנו אל המטבח שלו, חושף בפנינו את המתכונים ואת הפילוסופיה שמאחורי הטעם. הוא מציג לנו, צעד אחר צעד, את תהליך הכנת הראמן – מהביקור בחנויות האהובות עליו, התורים להשגת חומרי הגלם מהמעלה הראשונה, דרך שלבי הכנת המרק והנודלס המושלמים וסצנות של מאחורי הקלעים במסעדה המפורסמת שלו, שחוגגת כבר עשור. כשהוא מחליט ליצור את מנת הראמן הטובה בעולם, מנה של פעם בחיים – הוא הופך ל"רוק סטאר". מעריצים עומדים בתור במשך ימים כדי לזכות בכרטיס הנחשף לארוחה, שתהווה השראה לדורות הבאים.
בימוי: קוקי שיגנו (93 דק', יפן, 2017)

סיורי הפיצה של סקוט | Scott’s Pizza Tours
בכורה: יום שישי, 16.3, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD.

DOC NYC
סיפורו של איש, שלקח את האובססיה שלו לפיצה צעד אחד קדימה.
סקוט ווינר הוא "פיצולוג" - מומחה בעל שם עולמי לפיצות. הוא יודע עליהן הכל, אוכל אותן מדי יום, שופט בתחרויות פיצה, כותב טור חודשי במגזין "Pizza Today" ומחזיק בשיא גינס עם אוסף של 1300 קופסאות פיצה מרחבי  העולם. אך התשוקה שלו למאכל האיטלקי לא מסתיימת בכך - "סיורי הפיצה של סקוט" ברחובות העיר ניו יורק הפכו מזמן לשם דבר ועשרות אלפי אנשים כבר לקחו בהם חלק. הסיור של סקוט כולל ביקור במיטב הפיצריות, הסברים מפורטים על ההיסטוריה של הפיצה ועל המקומות המובילים בהכנתה בניו יורק לצד הנחיות מדויקות לאכילת פיצה - כמו  הזווית שבה יש להכניס אותה לפה והטמפרטורה בה צריכה להיות הגבינה המותכת ברגע האכילה. סרט משעשע ומסקרן, שבסיומו לא תוכלו להימנע מהזמנת פיצה... בימוי: ק. ראיין ג'ונס, שון וויליס (80 דק', ארה"ב, 2016)

אלה ברנאן: מפקדת השולחן | Ella Brennan: Commanding the Table 
 בכורה: יום ראשון, 11.3, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD.
שידור נוסף: שישי, 16.3, בשעה 23:20 
סיפורה של האישה שהפכה את ה"אוכל הדרומי" לסיפור הצלחה בעולם הקולינרי של ימינו.
כשאלה ברנאן עוד היתה נערה בשנות ה-40 בניו אורלינס, עולם המסעדות המקומי גלגל לא יותר ממיליון דולר. כיום מגלגלים עסקי המזון במדינה יותר ממיליארד דולר, והרבה בזכותה.באותה תקופה היו בניו יורק בעיקר מסעדות צרפתיות. משפחתה של ברנאן מחליטה לשפץ בנין ישן ולפתוח בו את מסעדת Brennan's - מסעדה בסגנון הדרומי של ניו אורלינס. המסעדה מציגה לראשונה ארוחות בוקר מפנקות עם סוגים שונים של ביצים, את הקינוח המפורסם של בננות מקורמלות עם גלידה (ה-Bananas Foster""), בראנצ'ים על רקע מוזיקת ג'אז ומנות קריאוליות יוצאות דופן. לאחר שאחיה נפטר היא תופסת את הפיקוד ומתחילה לנהל בעצמה את המסעדה המצליחה. עם ההצלחה באה ההתרחבות - ולמשפחה יש כיום 17 מסעדות ברחבי ארה"ב, כשהמפורסמת בהם היא ה"Commander's Palace" בניו אורלינס. הצלחתה של ברנאן מביאה איתה גם אירוח בתוכניות טלוויזיה ובכך היא הופכת למייסדת של תופעת ה"שפים סלבריטאים", שגם היא פופולארית עד היום. הבמאית, לסלי איוורקס, שהיתה מועמדת לאוסקר® ולאמי® ("The Pixar Movie") מציגה בסרט שלפנינו ראיונות עם שפים מוכרים, בני משפחה ועם ברנאן עצמה (בגיל 91) לצד קטעי ארכיון נדירים מהתקופות השונות. כל אלה מביאים את סיפורה יוצא הדופן של ברנאן - סיפור אינטימי על אישה שהצליחה לשבור את החומות שבהן גדלה ולהשאיר חותם ענק על התרבות הקולינרית של ימינו. בימוי: לסלי איוורקס (95 דק', ארה"ב, 2017)

 42 גרם| 42 Grams
בכורה: יום שלישי, 13.3, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD.
שידור נוסף: שבת, 17.3, בשעה 20:30 
התהוותו ונפילתו של אייקון קולינרי
אחרי שעבד במיטב המסעדות בעולם, השף ג'ק בייקלהפט, מתקשה למצוא מטבח משל עצמו. הוא מחליט לפתוח עם אשתו, אלכסה, מסעדה מחתרתית בביתם לפודי'ז מכל העולם ובה הוא מבשל תפריט בן 15 מנות ל-10 אנשים בלבד. חוויה יוצאת דופן: טעמים חדשים לצד כלים מלוכלכים, ששוכבים בכיור הבית. לאחר שנה, בעקבות הצלחת המקום, פותחים השניים את מסעדת – "42 גרם" בשיקגו. הסרט עוקב אחרי ג'ק ואישתו בתהליך ההקמה - מפיתוח התפריטים, גיבוש צוות העובדים, עיצוב המקום, לצד המשברים שמתחילים לצוץ בחיי הנישואין. המסעדה המצליחה שואבת מהם כוחות רבים והיא אכן זוכה, בסופו של דבר, ל-2 כוכבי מישלן אך החלום האמריקאי לא אורך זמן רב. בימוי: ג'ק ס. נוול (90 דק', ארה"ב, 2017)
דגים על צלחתי | Fish on My Plate
 בכורה: יום רביעי, 14.3, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD.
שידור נוסף: שישי, 16.3, בשעה 20:30 
מה יקרה לנו אם נאכל דגים בכל ארוחה במשך שנה?
ארגון הבריאות העולמי ממליץ לנו לאכול דגים ופירות ים לפחות פעמיים בשבוע. העיתונאי והסופר פול גרינברג
(Four Fish; American Catch) לוקח את ההמלצה צעד אחד קדימה ומחליט לערוך ניסוי על עצמו - לאכול במשך שנה שלמה דגים בכל ארוחה. אחרי שנה מתבררות התוצאות המפתיעות... ביחד עם אכילת הדגים היומיומית, הוא יוצא למסע מרתק ברחבי העולם כדי להוכיח לנו שצריכת הדגים המוגזמת שלנו מביאה להכחדתם ומציג פתרונות חדשים, עדיין בשלבים ראשוניים, לבעיה האקולוגית. לשם כך הוא נוסע לנורבגיה לסיור בחוות דגים מודרניות, לפרו, המקום בו נמצאת תעשיית הדייג הגדולה בעולם, לאלסקה – המדינה בה ניצודים 200 מיליון דגי סלמון בשנה ולקונטיקט, היכן שמתקיימת תכנית חדשה לגידול דגים באוקיינוס.סרט חובה דוקומנטרי לכל מי שדואג לבריאותו ולבריאות כדור הארץ.בימוי: ניל דוצ'רטי (84 דק', ארה"ב, 2017)
השפית וכוכב המישלן |Chef and Her Lucky Star   A
בכורה: יום רביעי, 14.3, בשעה 21:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD.
המסע המפרך של שפית צעירה אל כוכב המישלן הנכסף. מסעדת "אלכסנדר" בבריסל כבר זכתה בעבר בכוכב מישלן אחד עם השף הקודם אך כעת מצטרפת למסעדה השפית הצעירה איזבל ארפין והיא יודעת שרק כוכב מישלן משלה יוכל להציל אותה. הסרט שלפנינו מלווה אותה ואת אנקה פטרסקו, בעלת המסעדה, בחודשים שלפני ההכרזה על כוכב המישלן ואחריה. סיפור צמיחתה של אישה מוכשרת, שמשרה סביבה המון אנרגיות חיוביות, בעולם הגסטרונומי הגברי והכוחני.
בימוי: דלפין לריסי (52 דק', בלגיה/צרפת, 2016).

מבוזבז! | Wasted! The Story of Food Waste
בכורה: יום חמישי, 15.3, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD.
שידור נוסף: מוצ"ש, 17.3, בשעה 23:35 
פסטיבל טרייבקה 2017
כמה אוכל אנחנו מבזבזים.
80% מהמים בעולם, 40% מהאדמות ו-10% מהאנרגיה העולמית משמשים לגידול האוכל שאנו אוכלים, ועדיין מדי שנה 1.3 מיליארד טון של אוכל מושלך לפח. למעשה, שליש מהאוכל שמיוצר בעולם מושמד עוד לפני שהוא מגיע לצלחת. הסרט הדוקו-אקטיביסטי "בזבוז של אוכל", בהפקתו של השף המפורסם אנתוני בורדיין,  שם במרכז הבמה את הנושא הבוער של האוכל המבוזבז. הסרט לא רק מתמקד בבעיה אלא גם מציע פתרונות לצריכה נכונה של אוכל ולשינויים שאנו יכולים לבצע בעצמנו בשרשרת הכנת המזון  כדי לשמור על הקיימות של מערכת המזון העולמית. בסרט משתתפים מיטב השפים מהעולם, שעובדים בגישה הטרנדית של "Nose to Tale" (ניצול מקסימלי של המוצרים), בינהם, בורדיין, דן ברבר, מריו בטאלי, מאסימו בוטורה ואחרים. הם מראים לנו איך אפשר ליצור מנות טעימות, יפות ונדיבות גם מחומרים שנחשבים ל"שאריות" (כמו לדוגמא מנות של "בויאבז" ו"פרושוטו", שבעצם נוצרו מחומרים שהושלכו הצידה). את הסרט ביימו הבמאיות והמפיקות אנה צ'אי ונרי קי, זוכות פרסי האמי® והפיבודי® על הסדרה "The Mind of a Chef" .
בימוי: אנה צ'י, נרי קי (85 דק', ארה"ב, 2017)

אוכל 3.0 | Food 3.0 
בכורה: ימים א'-ג', 11.3-13.3, בשעה 21:10 ב-yes דוקו וב-yesVOD.
המרוץ המטורף להאכלת 10 מיליארד אנשים.
בהתחשב בהרגלי האכילה הבזבזניים שלנו, כולנו מודעים לכך שבקרוב מאד כדור הארץ לא יוכל לספק עוד מספיק אוכל לכל תושביו.  אז מהם הפתרונות שיכולים לעזור לנו להתמודד עם האתגר הזה? המיני סדרה "אוכל 3.0" מספקת לכך תשובות  ומציגה, בשלושה חלקים, את המרוץ הטכנולוגי, החקלאי והגנטי לפתרון האכלת תושבי כדור הארץ בעתיד. בפרק הראשון עוסקת הסדרה בייצור של אוכל טכנולוגי מהונדס ובחברות בעמק הסיליקון שכבר עובדות על פיתוחי אוכל כמו – ביצים, שרימפס ובשר סינטטיים. (גם גוגל ופייסבוק כבר מעורבות, כמובן, במרוץ הזה). הפרק השני יעסוק בפתרונות מכיוון האוכל הביולוגי – הוא יביא את הפיתוחים האחרונים של החקלאות המהונדסת ויציג לנו מה יהיו הרגלי האכילה של העתיד. והפרק האחרון בסדרה יעסוק ב-Frankenfood (אוכל שעבר שינוי גנטי) ובפיתוח של חקלאות טרנס-גנטית, שתסייע לנו לגדל את האוכל של המחר.
בימוי: קלייר לפבוור, ז'אן-בטיסט ארקה (3X43 דק', צרפת, 2017)

מסעדות נסתרות | Hidden Restaurants  
 בכורה: ימים א'-ד',11.3-14.3, בשעה 20:20 ב-yes דוקו וב-yesVOD.
מסע בעקבות המסעדות הנסתרות של אנגליה.
מהפכת האוכל האמיתית החלה עם פתיחתן של מסעדות קטנות, שקטות, שלא זוכות לפרסום, במקומות רחוקים ויוצאי דופן שכדי להגיע אליהן נדרשת עבודת בילוש מעמיקה. השף המצליח, מישל רו ג'וניור, שמנהל את המסעדה המפורסמת "לה גאברוש" (Le Gavroche), המחזיקה בשני כוכבי מישלן, יוצא בסדרה החדשה "מסעדות נסתרות" למסע חיפוש אחר אותן מסעדות נחבאות אל הכלים, לומד מבעליהן על המרכיבים להצלחה ומקבל השראה לעבודתו שלו. במקביל, הוא מציג את המסעדה הנסתרת שלו  - The Oast House - אותה הוא פותח באסם משופץ בקנט, מחוז ילדותו. שם הוא יגיש ל-18 סועדים מנות פשוטות המביאות את סגנונו האישי. בכל פרק יבשל מול המצלמה תפריט בן שלוש מנות למסעדה, בהשראת המסעדות הנסתרות שפגש בפרק.
פרקי הסדרה:
פרק 1: השף מישל רו ג'וניור והשף פרדי בירד מוצאים ארוחות מסוגננות במסעדה הממוקמת בתוך פסל ענק, במסעדה שנמצאת על רפסודה באמצע הים ובמסעדה בתוך אוטובוס שנוסעת אל הלקוחות.
פרק 2: השף מישל רו ג'וניור מוצא אוכל מצוין במסעדה הממוקמת בתוך צריף קטן על חוף הים, במסעדה שנבנתה בתוך מכולה ענקית ששימשה בעבר למשלוחים בים ומסעדה על אחד מבתי-העץ הגדולים בעולם.
פרק 3: השף מישל רו  ג'וניור פונה מזרחה ומוצא ארוחה טעימה במסעדה בתוך מחסן גינה, בעוד השף פרדי בירד פוגש זוג לונדוני שרוצה להפוך דוברה למסעדה.
פרק 4: השף מישל רו ג'וניור מוצא אוכל טעים אצל כוח צבאי הנמצא בלב ים והשף בירד מגלה מסעדה שממוקמת בחלק האחורי של ואן מסוג סיטרואן.
(4X50 דק', בריטניה, 2017)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה